annonse

Lesarbrev: 1.mai feirer vi det fineste med Norge. Og vi i SV tar kampen for å bevare det.

Sterk venstreside:
Sterk venstreside: Vi trenger en sterk venstreside og et sterkt SV etter første valg i nye Bjørnafjorden kommune.

En av tingene som bidrar til å gjøre Norge til et av verdens beste land å bo i er vårt organiserte arbeidsliv og rettighetene som fagforeningene har bidratt til å bygge opp over generasjoner.

Jostein Halland

At arbeidstakere vet at de ikke kan bli oppsagt uten grunn, at lønnen ikke plutselig blir senket, at man i stor grad vet når man skal jobbe og at fagforeningene har innflytelse på turnuser og
overtidsbruk. Vi kan takke dyktige politikere og fagforeninger for dette. Men nå er mye av dette truet av den borgerlige regjeringen.

Dagens regjering vil gjøre det enklere å være uorganisert, de har økt tilgangen til bruk av midlertidig ansatte, til bruk av overtid, til bruk av lengre arbeidsdager og økt tilgangen til
søndagsarbeid. De har også diskutert enten kutt i sykelønn eller karensdag. Nok et forslag som rammer de svake og de med lavest lønn.

I dag er over halvparten av stillingene i kommunesektoren deltidsstillinger. Det betyr utrygghet for arbeidsfolk. Det er først når neste vaktliste kommer du vet om regningene kan betales denne måneden. Det betyr utrygghet for de som trenger velferden. Eldre og barn som får stadig nye ansikter å forholde seg til. Hele og faste stillinger gir bedre tjenester for alle.

Ønsker vi å få stoppet dette må vi kjempe tilbake. Første mulighet er valget til høsten. Vi trenger politikere som er på lag med vanlige folk og fagbevegelsen, ikke de på toppen. Vi trenger politikere som ser hvordan privatisering av offentlige tjenester påvirker både ansatte og brukere, ikke bare hvordan det påvirker bunnlinjen. Vi trenger politikere som skjønner at hele faste stillinger er viktigere for den ansatte enn hva fleksibiliteten med deltid er for kommunen. Vi trenger en sterk
venstreside og et sterkt SV etter første valg i nye Bjørnafjorden kommune.

På 1.mai feirer vi det fineste med Norge. Og vi i SV tar kampen for å bevare det.

Gratulerer med dagen.

Asle Olsen
Ordførerkandidat Bjørnafjorden SV

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på osogfusa.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Vil du ha nyheitsbrev frå Os & Fusaposten?

* må fyllast ut