annonse

Et trygt og godt arbeidsliv

Til angrep
Til angrep: Regjeringa har gått til angrep på en av de viktigste faktorene i den norske modellen, et godt organisert arbeidsliv, mener Hege Bjørnør (SV). (Foto: )

Høyre-Frp-regjeringen har gjort små og store svekkelser i Arbeidsmiljøloven. Summen er at regjeringa har flyttet makt fra fagbevegelsen over til arbeidsgiversiden.

Der vi før hadde kollektive avtaler, der arbeidsgiver måtte forhandle med fagforeninga, er det i dag greit med individuelle avtaler. Noen svekkelser går faktisk så langt at arbeidsgiver ikke trenger å forhandle med arbeidstakerne engang. Arbeidsgiver har med dagens regjering fått mer makt over de ansatte.

Fra et samlet Storting vedtok Arbeidsmiljøloven i 1977 har arbeidsgiver og arbeidstaker sammen skulle utvikle et arbeidsmiljø som fremmer både produksjon, arbeidshelse og en sikker arbeidsplass. Et godt arbeidsmiljø skulle ikke bare være den ene partens ansvar. Myndighetene spilte også en aktiv rolle gjennom det såkalte trepartssamarbeidet. Dette samarbeidet har så langt vært en bærebjelke i den norske velferdsmodellen.

Regjeringa har gått til angrep på en av de viktigste faktorene i den norske modellen, et godt organisert arbeidsliv.

SV er mot svekkelsene regjeringa har gjort i Arbeidsmiljøloven. SV vil gjøre det vi kan for at vi fremdeles skal ha en høy grad av organisert arbeidsliv i Norge, så folk har gode og trygge arbeidsplasser.

Hege Bjørnør

Stortingskandidat

Faglig leder

Hordaland SV

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på osogfusa.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Vil du ha nyheitsbrev frå Os & Fusaposten?

* må fyllast ut