annonse

Martin ble dobbelt norgesmester

VANT
VANT: Martin Femsteinevik imponerte da han i helga ble seniornorgesmester i skiskyting for aller første gang. (Foto: )

VOSS: Martin Femsteinevik har hatt fin formstigning etter jul. Hålandsdalen-utøveren toppet i helga en bra etterjulsvinter med å bli dobbelt norgesmester.

  • Svein Halvor Moe

- Jeg er kjempefornøyd med helga selv om jeg mislyktes på stående på sprinten som hadde norgescupstatus. I de to NM-konkurransene klarte jeg imidlertid å hente frem mitt beste både på standplass og ikke minst i sporet. Det er farten og langrennkapasiteten jeg er mest tilfreds med i helga, sa Martin etter at han hadde innkassert sin andre NM-tittel på litt under to døgn.

Det var fullt forståelig at 24-åringen var tilfreds med det han presterte i en av fylkets fremste vintersportsbygder. Martin la ikke skjul på at han hadde ambisjoner om å kjempe om en pallplassering på normalprogrammet. Det har vært slik de siste årene at den lengste NM-distansen har vært lagt inn i en av norgescuphelgene. Det med tanke på at det ikke er rom for flere renn NM-uka.

Føler seg piggere

Minuset med den ordningen er at World cup-løperne ikke stiller. Men det er langt fra sikkert at de hadde klart å hamle opp med Martin i den formen han er nå. I hvert fall ikke dersom vi legger landslagsløpernes prestasjoner i Finland til grunn. Der slet de aller fleste med å treffe blinken. Det gjorde ikke det største lokale NM-håpet som først og fremst gikk fortere enn han har gjort i vinter.

- Det er først og fremst det fysiske som er den største forskjellen på det jeg gjorde i helga og i de tidligere norgescuprennene. Jeg følte meg piggere på alle tre distansene enn jeg har gjort. Selv om det også har svart bra før i vinter. Det blir en utfordring å bevare denne formen i en måned til. For jeg har lyst til å ha like mye inne når det skal kjempes om flere NM-plasseringer i april, sa Martin.

Vil kjempe i toppen

Han vet av erfaring at det er fullt mulig å slå landslagsløperne i resten av NM. April er ofte en bra måned å bryne seg på Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og de beste. Trekløveret som kan skilte både med OL- og VM-gull bruker ikke å være på sitt skarpeste på den tiden av året, selv om det er gjevt å få med seg NM-medaljer på tampen av en lang og innholdsrik sesong.

- Jeg skal gjøre det som er mulig for å kjempe om medaljer på de andre NM-distansene. På Lillehammer er det sprint, jaktstart, fellesstart og kretsstafett, sier Martin som har fått til en bra avslutning på sesongen. Det er litt bittert å tenke på at sykdom på sett og vis spolerte muligheten for å gå IBU-cup i starten av sesongen. Han var ikke på sitt skarpeste da første IBU-cuptropp ble tatt ut.

De to første NM-gullene

- Jeg vet av erfaring at det er viktig å prestere i starten for å få muligheten til å representere Norge i den settingen. Det er lettere å forsvare en plass enn å gå seg inn når laget først er tatt ut. Det fikk jeg erfare i fjor da det ble mange IBU-cuprenn på meg i Mellom-Europa, sier Femsteinevik som har fortsatt den fine utviklingen. Han visste før sesongstart at det ville bli vanskelig å komme seg utenlands. Det er som han sier, mange om beinet.

På Voss innkasserte kvinnheringen som i alle år har representert Hålandsdalen, sin første individuelle NM-tittel i seniorsammenheng da han vant normalen og den lengste distansen. Han fulgte opp med en god stafettetappe da Hordaland trakk det lengste strået i mix-stafetten. Der var han, Erling Aalvik og Hilde Fenne storfavoritter. Trekløveret innfridde og kunne juble over NM-gull.

post@osogfusa.no

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på osogfusa.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Vil du ha nyheitsbrev frå Os & Fusaposten?

* må fyllast ut