annonse

Venstrepolitiker uten hordfastmakt

Eneste håp
Eneste håp: Eneste realistiske håp for en en utredning av vei gjennom Fusa er å stemme inn en Ap/Sp-ledet regjering, mener miljøvernforbundet.

Venstres Stortingsrepresentant på Stortinget fra Hordaland, Terje Breivik, var i sommer i Os. Han lovet at en stemme til partiet ved valget i høst ville åpne for en Hordfastutredning av indre trase, d.v.s. over Fusa.Forslaget står dessverre, av ulike avgjørende årsaker, ikke til troende, skriver miljøvernforbbundet.

Breivik og hans fylkesparti kunne tatt forbehold knyttet til midtre alternativet da flertallet i Hordaland fylkesutvalg - bestående av Ap, Sp, KrF, SV og MDG i februarmøtet - i sin høringsuttalelse til den statlige Hordfastplanen i siste punkt for første gang tar forbehold om at de kan komme til å iverksette en oppdatert vurdering av det indre alternativet.

Flertallet viser i sin 10. punkts begrunnelse for dette gledelige punktet til samtlige negative utviklingstrekk siste årene for monsteret Hordfast, herunder naturvernhensynet. Men Venstre anført av gruppelederen fra Bømlo samt partiets medlem i Samferdselsutvalget fra Stord, stemte sammen med eks høyremannen Andersland fra Bergen mot flertallets forslag.

Venstre, herunder Breivik hadde senest i juni under Stortingets behandling av St. meld NTP, en gedigen anledning til å be om en utredning av Fusa-alternativet, men gjorde det ikke. Selvsagt fordi han vet at Frp, Høyre og KrF forlengst har lagt det indre alternativet dødt.

Når Breivik i Os i sommer uttaler at han og partiet først etter valget i høst vil fremme forslag om å bevilge penger til utredning av dette alternativet, sier det dessverre alt om hvor litetroverdig utspillet er. Og, Venstre går til valg på at de ikke vil samarbeide med andre enn Erna Solberg, d.v.s. ikke Ap som så oppløftende åpner for en utredning av indre alternativ dersom de vinner valget. Og på sin reise i sommer til Hordfast-høyborgen, d.v.s. Hareide-heimen på Bømlo, med påtroppende «midtre alternativ-forkjemper» Øyvind Halleraker som hedergjest i godstolen, gjentok Erna Solberg at trasevalget er avgjort.

Eneste realistiske håp for en en utredning av vei gjennom Fusa er å stemme inn en Ap/Sp-ledet regjering. Vi merker oss at leder for Folkeaksjonen mot bru over Bjørnafjorden i kommentar til Breiviks uttalelser i sommer, anbefaler velgerne som vil ha utredet indre alternativ «om ikke å stemme inn den sittende regjeringen, herunder partiet Venstre».

Kurt Oddekalv

Leder

Norges Miljøvernforbund

Per Nordø

Saksbehandler

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på osogfusa.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Vil du ha nyheitsbrev frå Os & Fusaposten?

* må fyllast ut