annonse

Vinnesbruddet - skuffet eier av fritidseiendom

Snudd på flekken
Snudd på flekken: Politikerne i Fusa skal vite at om Vinnesbruddet hadde hatt drift i denne skala i 2008, så hadde vi straks satt oss i bilen og kjørt hjem. (Foto: )

Steinbruddet støyer like mye som en stor byggeplass og mens en byggeplass blir ferdigstilt i løpet av ett til to år så vil steinbruddet ha drift i 20 til 30 år framover etter de planer som foreligger.

I desember 2008 kjøpte vi eiendom på Hyttehaugen i Vinnes. Da hadde vi i lengre tid vært på leting etter en fritidseiendom med kort reisetid fra Bergen og med nærhet både til sjø og fjell. I eiendomsmeglerens beskrivelse sto det bl.a.: «Fritidseiendom med flott og solrik panoramautsikt – 180 grader. Stor terrasse der man kan nyte flott utsikt og sol hele dagen. Beliggende i naturskjønne og rolige omgivelser på Vinnes».

Selger nevnte i sin egenerklæring ingenting om støyplager fra uttak av stein i området. Vår egen vurdering var at siden hytta lå i et stort og veletablert hyttefelt regulert til fritidsformål og med nærhet til naturvernområdet Vinnesleiro og med fastboende og andre hytter i området - så ville vi her få fritiden preget av ro og fred.

Vi våknet opp med et brak av denne villfarelsen i 2014. Tidligere hadde det vært sporadisk uttak av stein rett nord for eiendommen vår, men dette anså vi som en del av det å være «på landet» på lik linje med lukt av gylle og lyden av slåmaskiner.

Politikerne i Fusa har nå gitt Vinnesbruddet AS dispensasjon til drift av et stort steinbrudd med omfattende drift til stor sjenanse både for fastboende og brukerne av hyttene i området.

Politikerne i Fusa skal vite at om Vinnesbruddet hadde hatt drift i denne skala i 2008, så hadde vi straks satt oss i bilen og kjørt hjem. Jeg føler at jeg som «hytteboer» ikke er ivaretatt og verdsatt av Fusa kommune. Fusa reklamerer med å være et godt sted for friluftsliv og rekreasjon og det legges stadig ut nye hyttefelt. Vi bidrar betydelig til kommunen direkte gjennom eiendomsskatt, renovasjonsgebyr, abonnement hos Fusa kraftlag for strøm og bredbånd og som abonnent hos det lokale vannverket. Vi bidrar også som kunder hos det lokale næringslivet.

Vår opplevelse av livskvalitet som vi før hadde når vi dro fra «byen» til «landet», er kraftig redusert. Steinbruddet støyer like mye som en stor byggeplass og mens en byggeplass blir ferdigstilt i løpet av ett til to år så vil steinbruddet ha drift i 20 til 30 år framover etter de planer som foreligger.

Jeg ber politikerne i Fusa tenke seg godt om før de gjør et permanent vedtak, for som det heter i sangen til Henning Kvitnes: «Evig eies kun et dårlig rykte.»

Trond Westgård

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på osogfusa.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Vil du ha nyheitsbrev frå Os & Fusaposten?

* må fyllast ut