Unormal situasjon: Helge Steinum (biletet), meiner Nils-Anders Nøttseter bommar totalt i sin kritikk. Foto: Arkiv

Dette kunne du spart kommunens ansatte for, Nils-Anders Nøttseter

Som kommunestyre-representant med arbeidsgiveransvar skal man bidra til å skape motivasjon og engasjement. Her mener jeg Nils-Anders Nøttseter bommer totalt; han bidrar til det motsatte.

I en artikkel i Os & Fusaposten 11. februar deler Nils-Anders Nøttseter generøst sine tanker med oss om sammenslåingen mellom Os og Fusa. La meg si det slik; så generøs behøver du ikke å være.

Les også
Nils-Anders Nøttseter (MDG) dønn ærleg om samanslåinga: — Det har kosta meir enn det har smakt

Nøttseter gjør opp status av sammenslåingen etter 13 måneder, hvorav 11 av disse er i en unormal situasjon (korona).

• « .. det har kosta meir enn det har smakt». Da kan jeg berolige deg med at det er «etter boka». En sammenslåing av to slike organisasjoner vil ha store sammenslåingskostnader i en tidlig fase før en gradvis kan forvente positive resultater. MDGs arbeidsprogram fra 2018 slår fast at politikken skal bygge på «solidaritet med fremtidige generasjoner» som et av tre prinsipper. I min enfoldighet trodde jeg det lå et langsiktig perspektiv i dette prinsippet.

• « .. om me hadde visst alt me gjer i dag då avgjerda vart teken for eit par år sidan, så hadde ikkje samanslåinga blitt ein realitet,» Åj, og det er du til og med sikker på. Vi satt begge i fellesnemnda. Jeg er overrasket over at du ikke var klar over de utfordringene som er ved slike sammenslåinger, blant annet i forhold til forskjellig kultur som du selv nevner. Det burde være en kjent sak at dette er utfordring nr. 1 i slike prosesser. Eller handler det om finansieringen ? Da må skytset rettes mot Regjeringen i «samlet tropp» og ikke som soloutspill mot kommunens organisasjon.

Fellesnemnda, som vi begge satt i, hadde blant annet fokus på å trygge arbeidstakerne i sammenslåingsprosessen. Og vi vet begge hvilken enorm arbeidsmengde de ansatte har lagt ned i en spesielt vanskelig tid etter sammenslåingen. Nøttseter setter nå karakter på denne enorme innsatsen; «ikke velfungerende».

Mine erfaringer er at de beste resultatene skapes ved å være en lagspiller. Som kommunestyre-representant med arbeidsgiveransvar skal man også bidra til å skape motivasjon og engasjement. Her mener jeg Nøttseter bommer totalt; han bidrar til det motsatte.

Helge Steinum

Tidligere kommunestyrerepresentant Ap

Os kommunestyre 2015 - 2019