Skummelt: Det å hele tiden måtte gå rundt med en klump i magen med redsel for å dra med smitte hjem, er utrolig skummelt. Foto: Kenneth Svenningsen

Kjære statsminister og helseminister

Jeg er en jente på 14 år med en alvorlig syk lillesøster på 3 år. Denne pandemien har vært utrolig vanskelig å stå i, og jeg syns regjeringen har tatt for lite hensyn til de med alvorlig syke søsken.

Derfor vil jeg fortelle min historie om hvordan jeg har opplevd denne pandemien.

Redsel for å ta smitten hjem

Det å hele tiden måtte gå rundt med en klump i magen med redsel for å dra med smitte hjem, er utrolig skummelt. Jeg føler jeg ikke kan være med på noen ting for jeg må passe sånn på hele tiden.

Det å dra på skolen, treninger og det å være med venner, har vært utrolig skummelt for jeg utsetter lillesøsteren min for en risiko. Nå når landet begynner å åpne, kommer redselen enda mer, og klumpen i magen blir enda større.

Informasjon

Jeg syns det har vært vanskelig å forholde meg til informasjonen fra regjeringen, for det har vært for lite informasjon til oss barn om hvordan jeg kan beskytte og samtidig leve.

Det har vært utrolig vanskelig å vite hvordan jeg skal klare å beskytte lillesøsteren min når reglene stadig endres og dere

forklarer reglene på en så vanskelig måte. Jeg føler den informasjonen jeg har fått, ikke har vært god nok til at jeg kan føle meg trygg.

Vaksine

Jeg har nå fått vaksinen for ca. 2 uker siden. Jeg føler ventetiden for meg som søster til en alvorlig syk jente, har vært for lang. Og det at jeg nå ikke vet om jeg får dose to når jeg egentlig skal ha den, er utrolig nervepirrende å tenke på.

Det eneste jeg vil, er å beskytte lillesøsteren min. Derfor vil jeg at alle med syke søsken skal få muligheten til å bli fullvaksinert, sånn at de kan bli beskyttet på best mulig måte når søsknene ikke kan.

Jeg håper det at jeg forteller min historie til dere kan hjelpe dere med å forstå hvordan dere kan hjelpe oss med alvorlig syke søsken. Vær så snill; ikke åpne samfunnet før søsteren min kan være trygg!

Amalie Nilsen (14)