Veg til besvær: Ikkje alle ser med glede på opninga av den nye vegen. I leserinnlegget her får ein høyra litt om alle ulempane som følgjer. Spesielt om ein bur på Søfteland. Foto: Kenneth Svenningsen

Nei, det er ikke alle som gleder seg til åpningen av E39 Svegatjørn – Rådalen

Når man bor på Søfteland, er det stort sett bare negative sider med «nyeveien».

Selvfølgelig er det fordel, ikke fordeler, med «nyeveien»:

Det blir forhåpentligvis mindre trafikk på Byvegen.

Ulempene for oss:

Vesentlig dårligere busstilbud. På Nesttun er det ut på spasertur for å entre en mest sannsynlig overfylt trikk. Joda, vi fikk sikkert sitte fram til Nesttun. Samme prosedyre tilbake. Trikk til Nesttun, ut i allslags vær for å vente på en buss hjemover.

Skal man kjøre bil ut av kommunen blir man premiert med minst 88 kroner i bommepenger. Nei, jeg har ikke råd til amerikansk lommelykt. Jeg er med å subsidiere lommelyktbilenes bommepenger. Forresten, kanskje det er lommelyktbilene sin skyld at det er for lite strøm i Sør-Norge?

Vi må betale bommepenger for en vei vi ikke kommer til å bruke. Lokalpolitikerne skylder på at det er Stortinget som bestemmer bommepengesatsene og plassering av bommestasjonene. Vi må betale for en vare vi ikke får. Joda, selvfølgelig ligger «nyeveien» der som et tilbud vi KAN benytte, men å reise sørover når man skal nordover er for de fleste ulogisk.

Ser at det ikke er planlagt noe skilt som en tidligere politiker lovet. Det skulle stå GRATIS på alle bommestasjoner. Dere skulle langskjems!

Artikkelen held fram under annonsen.

• Vi mister bensinstasjonen i nærområdet.

• Vi mister et populært spisested ved kommunegrensen.

• Kystbussen forsvinner fra Byvegen. Kystbussen = tunnelbussen.

• Man skal heller ikke se bort fra at nærbutikken også forsvinner, og da forsvinner Post i butikk også.

Bompengefloke i Nordvik

Det er en bommepengefloke i Nordvik også som noen skulle «se på». Noen som vet om noen er ferdige med å se? Det hadde holdt med at begrenserne må betale bommepenger for å komme til kommunene for å trekke frisk luft.

Å bomme penger er vel å tigge, og i Bjørnefjorden kommune er det vel fortsatt forbudt å tigge?

Artikkelen held fram under annonsen.

Lykke til med åpningen av «nyeveien». Jeg skal på Jokeren og kjøpe meg en pannekake, eller kanskje jeg skal flytte til Sveits.

Beste helsing

Søfteland-bebuar