annonse

Lesarbrev: Takk til Nils-Anders Nøttseter

Min stemme
Min stemme: Mens jeg i Bergen stemte på partiet til Torstein Dahle for å gi ham min stemme, kommer jeg i Os til å stemme på MDG for å gi min stemme til Nils-Anders Nøttseter. (Foto: )

Vi trenger politikere som informerer innbyggere om viktige sider av ulike saker som det politiske flertallet vil holde hemmelig. Vi trenger åpen debatt om viktige saker i Os. Vi trenger ikke fire nye år under ledelse av Terje Søviknes, skriv Norvald Monsen.

I mange år har jeg bodd og stemt i Bergen, men er nå flyttet hjem til Os. Og i flere valg stemte jeg på partiet til Torstein Dahle får å gi ham min stemme. Han satte seg nemlig grundig inn i ulike saker og fikk frem andre sider ved sakene enn den politiske majoriteten. Ofte talte han ”makten midt imot.”

I Os har vi Nils-Anders Nøttseter. Som Torstein Dahle tar han opp viktige sider ved ulike saker som det politiske flertallet i kommunen ikke informerer om. Siste eksempel er det mye omtalte brevet som flertallet i PBU (Frp/H) sendte til rådmannen etter at kommunalsjef Aina Tjosås gikk fra et PBU-møte. Ordfører Terje Søviknes har sterkt kritisert Nils-Anders Nøttseter for offentliggjøringen av brevet, til tross for at vår fremste ekspert på kommuneloven, professor Jan Fridthjof Bernt, har uttalt at det ikke var grunnlag for å hemmeligholde brevet. Offentliggjørelsen av brevet har ført til en engasjert, viktig og åpen debatt om kulturen, eller rettere sagt ukulturen, i Os kommune som har fått utvikle seg de siste 16 årene under ordfører Terje Søviknes (Frp) sin ledelse.

Etter at brevet omsider ble offentliggjort, forsøkte ordfører Terje Søviknes å stoppe debatten. Ikke ved presentere fakta i saken ved å besvare sentrale spørsmål: Hvorfor sluttet kommunalsjef Aina Tjosås i etterkant av nevnte møte og brev? Hvis hun sluttet frivillig, slik det hevdes fra kommunen, og gikk på dagen, hvorfor ble hun ikke trukket i lønn i oppsigelsesperioden, men fikk derimot med seg 1,5 millioner skattekroner? Noen av mine skattekroner. Noen av dine egne skattekroner, Terje Søviknes. Noen av skattekronene til andre innbyggere i Os kommune. Det holder ikke, ordfører Terje Søviknes, å stoppe debatten ved å si at ”nok er nok”. Du må legge frem sakens fakta for meg og alle andre i kommunen.

Mens jeg i Bergen stemte på partiet til Torstein Dahle for å gi ham min stemme, kommer jeg i Os til å stemme på MDG for å gi min stemme til Nils-Anders Nøttseter. Vi trenger politikere som Torstein Dale og Nils-Anders Nøttseter. Vi trenger politikere som informerer innbyggere om viktige sider av ulike saker som det politiske flertallet vil holde hemmelig. Vi trenger åpen debatt om viktige saker i Os. Vi trenger ikke fire nye år under ledelse av Terje Søviknes.

Takk Nils-Anders Nøttester. Takk for at du offentliggjorde nevnte brev. Takk for at du har bidratt til e mer åpen debatt i Os enn det ordfører Søviknes har klart de siste 16 årene. Nils-Anders Nøttster, du får min stemme i kommunevalget i september ved at jeg for første gang kommer til å stemme på MDG.

Norvald Monsen

Kuventræ

Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då blir det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame er ikkje godteke på osogfusa.no. Falske profiler blir utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

Vil du ha nyheitsbrev frå Os & Fusaposten?

* må fyllast ut