
Til de folkevalgte i Bjørnafjorden: Nå må dere våkne opp og lytte til bygdefolket på Søfteland!
Onsdag 16. april kunne man i flere av landets aviser lese at vi, som et av de første landene i verden, har brukt opp vår del av jordens fornybare naturressurser for 2025.
Kloden vår står framfor store klimautfordringer, og særskilt skogs- og myrområder ansees som uerstattelige. Artikkel på artikkel, forskningsrapport på forskningsrapport trekker fram viktigheten av å bevare denne type natur for å sikre biologisk mangfold, samt fange opp CO2.
Samtidig som dette skjer, "sikler" flere av våre folkevalgte i Bjørnafjorden på etablering av en tre kilometer lang gang- og sykkelveg midt igjennom flott og urørt natur mellom Søfteland og Lyseparken.
Det aktuelle området er indrefileten av flott natur i bygden vår. Bygges det en ny gang- og sykkelveg, er området ødelagt for all framtid. Det finnes allerede tilsvarende gang- og sykkelveg rundt Kalandsvatnet, og våre erfaringer med denne er mildt sagt dårlige! Å kalle det en gangveg er å lyve.
Dette er i realiteten en sykkelveg, da denne er i all hovedsak okkupert av syklister i "Tour de frace-klær" som kommer dundrende i høye hastigheter uten hensyn til folk på tur!
"Løype, løype!!!"
Dette ønsker vi ikke på Søfteland! Vi vil beholde dagens tursti.I Os og Fusaposten sin artikkel 18. april kan man lese om rekkefølgekrav i forbindelse med saken.
Vi er ikke politikere, men øverst på listen over rekkefølgekrav burde det stått: Punkt 1: Snakk med lokalbefolkningen! Dessverre er brorparten av politikerne i kommunen vår kjent for å bry seg fint lite om hva som skjer her nord i kommunen vår.

På Søfteland har vi ingen nye fotballbaner, ikke aktivitetshus eller andre prestisjebygg. Heldigvis er bygden vår omgitt av nydelig natur, i alle fall inntil videre.
Ta til fornuft og hør på bygdefolket! La oss i det minste beholde dette fine området!
Det er vi som bor her, det er vi som skal trives og bo i bygden vår i årene som kommer. Brorparten av lokalbefolkningen ønsker ikke denne gang- og sykkelstien velkommen.
Det gjør heller ikke fuglene, hjortene, insektene, øyenstikkerne og andre som ikke kan tale sin sak.
Det er også verdt å nevnte at så fort den nye gang- og sykkelvegen er på plass, snakker man varmt om en potensiell etablering av robaner i vatnet.
Bjørnafjorden kommune har lovet Os Roklubb en tomt i Teineviko.
Lang historie kort: Dette prosjektet må legges dødt en gang for alle!
En internasjonal roarena i Vinddalsvatnet vil ødelegge vatnet for lokalbefolkningen, og medføre potensiell smittefare og forsøpling av Osvassdraget. Skjer dette, da er vi flere som lover full mobilisering mot overgrep på både natur og lokalbefolknings rett til urørt natur og tilgang på friluftarenaer.
Bekymrede søftelendinger