Sterkt ønsket: Vedkommende er godt likt av elevene, og sterkt ønsket tilbake på skolen Foto: Torgeir Holme

FAU-leder: Vi bærer ingen form for nag - bruk kreftene på å bli frisk

Absolutt ingen skal ha skyldfølelse for smitteutbruddet på skolen vår.

Som FAU-leder ved Os ungdomsskole føler jeg at det var på sin plass at jeg kom med et synspunkt på vegne av foreldrene.

Vi foreldre er selvsagt fortvilt over situasjonen som nå har rammet skolen vår. Vi er samtidig veldig opptatt av å belyse ordet skyldfølelse nå.

Det er kommet frem i de fleste medier at smittevei er kjent. Vi har fått opplyst at smitteveien var en ansatt på skolen. Spørsmålet er da; hvem kom først - hønen eller egget?

Dessverre var det en ansatt som først testet positivt når alarmen gikk. Men det kan like gjerne være en elev som var usynlig smittebærer? Er både smittevernlege og media sikker på dette med smittevei? Er det på sin plass å øremerke den som dessverre testet positivt først?

Det var tidligere i epidemien ønskelig for mange i Bjørnafjorden å få opplyst om smitten var på Os- eller Fusa-siden. Dette var irrelevant, var beskjeden fra smittevernlege og kommunen.

Er det noen som tenker på hvordan denne ansatte nå har det psykisk? Sånn som det nå blir lagt fram, regner vi med at vedkommende har det tøft.

Vi ønsker å formidle til vedkommende, at vi ikke bærer noen form for nag. Vi ønsker at vedkommende skal bruke alle sine krefter på å bli frisk. Vedkommende er godt likt av elevene, og sterkt ønsket tilbake på skolen.

Det er også en del elever som sliter med tanken på at de har smittet en venninne eller venn. Til dere har vi det samme budskapet: Ikke bruk energi på dette, bruk energien på å bli frisk.

Alle gjør så godt de kan i denne smittehverdagen.

Det er to ting vi mennesker ikke kan styre, det er været og helsen. Absolutt ingen skal ha skyldfølelse for smitteutbruddet på skolen vår.

Artikkelen held fram under annonsen.

Til alle dere som nå er berørt av situasjonen, ønsker vi bare å si: Ta vare på hverandre!

Veronika Wilhelmsen

FAU-leder

Os Ungdomsskole