Utenforskap: Alle vil ikke magisk innrette seg i klassiske kjønnsroller dersom kommunen forteller dem at de skal det. Det eneste det vil skape, er mer utenforskap.

Ikke hør på mørkemenn

Det er forkastelig hvordan Magne Djuvik velger å gå til angrep på en minoritetsgruppe.

Juni er måneden hvor vi feirer mangfold gjennom Pride og det er med stor glede vi ser at Bjørnafjorden får sin egen markering i år. Men samtidig med dette velger kommunestyrerepresentant Magne Djuvik å ta til orde for at kommunen skal "tydelig anerkjenne to kjønn, han- og hunkjønn".

Det er forkastelig hvordan Djuvik velger å gå til angrep på en minoritetsgruppe. De som føler seg født i feil kropp eller utilpass i de etablerte kjønnsrollene har allerede nok utfordringer og trenger ikke at mørkemenn som Djuvik skal gjøre det vanskeligere for dem.

Artikkelen held fram under annonsen.

Djuvik selv har kanskje aldri opplevd å ikke passe inn i de etablerte kjønnsrollene, noe som er fint for hans del. Men selv om han ikke forstår at noen ikke passer helt inn i disse rollene, gjør det ikke det greit å skulle bruke makt til å forsøke å endre dem. Det vil uansett ikke gi det resultatet Djuvik ønsker.

Alle vil ikke magisk innrette seg i klassiske kjønnsroller dersom kommunen forteller dem at de skal det. Det eneste det vil skape, er mer utenforskap.

Jeg tror og håper dette vil falle for døve ører i kommunestyret. Når Raudt kommer inn i kommunestyret til høsten vil vi være en klar stemme for mangfoldet og vi vil jobbe for at alle skal kunne være komfortable med den de er.

Dessuten er det på tide at kommunen heiser Pride-flagget på kommunale flaggstenger!

Jon Peder Grønsveen Opsahl

Raudt

Bjørnafjorden