SVs ordførarkandidat Asle Olsen reagerer på det han meiner er feilinformasjon frå Frp og Høgre.
SVs ordførarkandidat Asle Olsen reagerer på det han meiner er feilinformasjon frå Frp og Høgre. Foto: Anne Marie Aarøen Vangsnes

Lesarbrev: Ja til bedre bemanning i skolen!

Jeg har ingen problem med å akseptere at Høyre og FrP bruker Os & Fusapostens artikkel til å kritisere vår politikk, men de bør i det minste være ærlige nok til å ikke fremstille seg selv som partiene som ønsker å gjøre det disse lærerne ber om når det er direkte feil.

Etter atOs og Fusaposten intervjuet et par lærere ved Lysekloster barneskule som uttalte at gratis skolemat og leksefri skole ikke stod øverst på ønskelisten har både Bjørnafjorden Høyre og Bjørnafjorden FrP benyttet dette til å spre feilinformasjon.

Det vil jeg rette opp i.

Både Høyre og FrP har fremstilt det som om lærerne er enige med dem, noe artikkelen på ingen måte antyder. Det lærerne sier, er at andre ting er viktigere enn gratis skolemat og leksefri i skolene her i Os kommune. Og jeg og SV er helt enige med dem!

Prioriter bemanning

Her i Os er bemanningen for dårlig og det må prioriteres.

Derfor har vi også programfestet bedre bemanning og større økonomisk handlingsrom for skolene. Det må på plass!

I tillegg til bemanning, leksefri skole og gratis skolemat, tar vi til orde for å styrke kampen mot mobbing ved å ansette miljøterapeuter i en fri rolle på hver eneste skole i kommunen, ved å ansette flere helsesykepleiere og ved å styrke mestringsteamet, for å nevne noe.

Vi ønsker et realt løft for skolene i Bjørnafjorden kommune.

Frp og Høyres feilinformasjon

Men det er altså ikke bare her Høyre og FrP sprer feilinformasjon.

Høyre skriver følgende på Facebook: «JA til å bruke skattepengane dine på lærarar og deira kompetanse,- NEI til å bruke skattepengane dine på kneippbrød og ost.» Andre delen er grei, de er imot gratis skolemat, men i den første delen er det en ganske klar feil.

For det første har ikke lærerne bedt om mer kompetanse, slik Høyre fokuserer på, og for det andre så har ikke Høyre ett eneste punkt i programmet sitt om økt bemanning i skolen. Ikke har jeg lest dem uttale at de ønsker en bedre bemanning heller.

Joda, de vil tilby litt etterutdanning, mobilfri skole og mer digitalt utstyr, men ikke ett eneste ord om økt bemanning som er det lærerne ber om!

Det er mye det samme med FrP. På sin Facebook-side skriver de «Vi i FrP er einig med lærarane i dette, og vil satse meir på det lærarane vil ha for å sikre lære, skrive og reknekunnskapane til elevane», men nok en gang står det altså ingenting i programmet om bemanning.

Vær ærlige!

Faktisk står det særdeles lite om hvordan FrP vil bedre skolene i kommunen, programmet er stort sett fullt av «videreføre» ting og tang, og «utvide» til å gjelde hele den nye kommunen.

De er altså ikke enige med lærerne i artikkelen om behovet for mer bemanning.

Jeg har ingen problem med å akseptere at Høyre og FrP bruker artikkelen til å kritisere vår politikk, men de bør i det minste være ærlige nok til å ikke fremstille seg selv som partiene som ønsker å gjøre det disse lærerne ber om når det er direkte feil.

Det er nemlig vi som ønsker å gjøre det også. Så lærere, still dere selv spørsmålet «Vil vi fortsette med bemanningen vi har idag (og kanskje få litt etterutdanning og mer digitalt utstyr), eller vil vi ha et reelt løft av skolene i Bjørnafjorden kommune?»

I første omgang er målet å løfte bemanningen på skolene i Os til nivået i Fusa. Der tilbys langt flere elever spesialundervisning. Klassene er ca 70 % av størrelsen her i Os og de bruker ca 20 % mer penger per elev enn Os. I tillegg til å ansette miljøterapeuter og gratis skolemat, og et forsøk med leksefri skole.

SV er partiet som vil løfte tjenestenivået i Bjørnafjorden kommune!

anne-marie@osogfusa.no