Genuint opptatt av barna: Kjersti var genuint opptatt av barnehagen og alle barna.

Minneord etter Kjersti Ellingsen

Mandag morgen 21. mars mottok vi den utrolige triste beskjeden om at Kjersti Ellingsen var gått bort 20. mars bare 49 år gammel.

For oss i Søre Øyane Naturbarnehage var Kjersti en god kollega i 20 år og hun var vår styrer i 13 år. Kjersti var genuint opptatt av barnehagen og alle barna. Kjersti var opptatt av at barna skulle ha gode opplevelser og trygge voksne rundt seg. Barna skulle bli sett og ha voksne som er tilstede. Hun ville at barna skulle få oppleve naturen og ha den som lekeplass. For Kjersti var det viktig at barna fikk kjenne på mestring både i skogen og ved sjøen.

For oss som jobbet sammen med henne, var hun en god leder med godt humør. Det var daglig både sang og plystring i gangene. Hun var smilende, blid, positiv, lyttende, raus og opptatt av at alle skulle få en sjanse. Kjersti hadde alltid åpen dør og det var lett og komme inn og snakke med henne. Hun var lyttende og tok alle på alvor. Hun utfordret oss voksne hele tiden til å bli bedre og satte krav til oss for at vi skulle utvikle oss både faglig og personlig.

Kjersti var ikke redd for å vise følelser og det var ikke langt fra latter til tårer. På personalmøter kunne hun bli rørt av dikt hun fremførte, eller en filmsnutt hun viste oss av barn som hadde utfordringer i livet. Det var ikke alltid bestillingene gikk som planlagt og det ble masse latter da vi skulle oppgradere stekepannene våre og det kom fem eller seks lekestekepanner med plass til et lite speilegg. Eller den gangen vi trengte nye skåler til gryn om morgenen og vi fikk store skåler som vi bruker til servering av frukt til barna fremdeles idag.

Vi har hatt mange opplevelsesrike turer sammen med Kjersti. Studieturene var tettpakket med program. Det var ikke alt gikk som planlagt, enten det var personale som ikke fikk bli med flyet, bagasje som ikke kom, eller lange turer opp bratte fjell og skråninger. Kjersti var alltid engasjert og positiv under planlegging av disse turene og fikk personalet med seg.

Da hun 1.februar 2021 sluttet i Søre Øyane naturbarnehage og var klar for nye oppgaver i Bergen kommune, visste vi at vi alle kom til å savne Kjersti. Vi var glade på hennes vegne og ønsket henne lykke til i ny jobb.

For oss var hun en pedagog som satte store spor etter seg både blant personalet i barnehagen, i lokalsamfunnet og i Bjørnefjorden kommune med sitt brennende engasjement for barn og barnehager.

Artikkelen held fram under annonsen.

Takk for alt du var for så mange, og spesielt for oss i Søre Øyane naturbarnehage. Våre tanker går til Arnstein som har mistet sin livsledsager og John Kristian og Marita som har mistet en fantastisk mamma.