Livsfarlig: Hvis vi ikke løser det problemet, skal politikere da få lov til å fortsette med sin politikk som i aller høyeste grad er skadelig for natur og miljø, og livsfarlig for våre etterkommere? Foto: Colourbox

Spørsmål til Nils Ove Lauvik: - Hvilken løsning har du?

Hvordan ville du skape nye arbeidsplasser for dem som har sitt arbeid både i produksjon av olje og gass og i den såkalte leverandørindustrien?

Du har helt rett, når du i ditt innlegg i avisen 5. juni påpeker, at vi må ha forskning og teknologiutvikling, og at vi må ta det i rette rekkefølge. Og det er fantastisk bra at Havforskningsinstituttet er i sving med sin forskning, slik at det blir mulig å gjennomføre satsingen på havvind, slik du krever, etter at man har hørt på forskere.

Les også
Endelig! Storsatsing på havvind for klimaet!
Les også
Havvindsatsingen, symbolpolitikk og miljøkatastrofe

Men nå gjenstår det noen viktige spørsmål: Forskere over hele verden har for lengst konkludert med at bruk av petroleum som kilde for energi er svært skadelig for klimaet og dermed for hele jordens natur. All petroleumsindustri, også i Norge, bør trappes ned snarest, er deres budskap. Likevel er norske regjeringer ikke villige til å ta kraftige grep. ’Arbeidsplassene’ er hovedproblemet, for denne regjeringen, i hvert fall. Jeg ser havvindsatsingen som en løsning. Hvilken løsning har du? Hvordan ville du skape nye arbeidsplasser for dem som har sitt arbeid både i produksjon av olje og gass og i den såkalte leverandørindustrien?

Les også
Kjære Nils Ove Lauvik
Les også
Svar på leserbrevet "Kjære Nils Ove Lauvik": Vi vil ikke ødelegge norsk natur

Hvis vi ikke løser det problemet, skal politikere da få lov til å fortsette med sin politikk som i aller høyeste grad er skadelig for natur og miljø, og livsfarlig for våre etterkommere?

Bjørghild des Bouvrie

Medlem i Besteforeldrenes klimaaksjon