Skulestruktur: Bjørnafjorden INP vil se de politikerne i øynene som vil legge ned Halhjem, Strøno og Ådlandsfjorden skole for å spare ca åtte millioner kroner i året.

Vi vil gjerne være med og ansvarliggjøre politikerne som vil ødelegge voksende lokalsamfunn

Dette henger ikke på greip. De sosiale utgiftene vil øke slik at vinningen vil gå opp i spinningen.

Bjørnafjorden INP vil se de politikerne i øynene som vil legge ned Halhjem, Strøno og Ådlandsfjorden skole for å spare ca åtte millioner kroner i året, når kommunen trenger å spare nærmere 200 millioner kroner.

Vi har vært med på å bygge opp et samfunn, et land, og vi har sett at lokalsamfunn har forvitret.

Artikkelen held fram under annonsen.

Vi har kjempet for nærbutikken, posten, den lokale skolen og for retten til å bo i distriktene. Denne kampen tapte vi delvis når det ble bygget store kjøpesenter og servicetilbud ble sentralisert, slik at vi måtte bruke bil for å komme oss i post, bank, handle, til lege, på skolen, ja, mer eller mindre alt.

Da jeg vokste opp, kunne vi gå til den lokale butikken. På veien passerte vi kanskje postkontoret, som naboen hadde i kjelleren og vi kunne gå til skolen. Skulle vi ha nye klær, kunne vi gå, sykle, men også kjøre bil, til nabobygden der de solgte klær. På butikken var det et godt utvalg av varer. Det var ikke så mye som kom fra Kina. Man kunne til og med kjøpe julegaver på nærbutikken.

Når alt skulle sentraliseres, effektiviseres og lokale tilbud legges ned, for å spare penger, ble det ikke rom for disse små virksomhetene lenger. Samfunnet ble lagt opp for bilbruk. Kollektivtransporten i distriktene var, som i dag, ikke så veldig godt utbygd. Det gikk skolebusser og arbeidsbusser. Man kunne ikke basere seg på å ta bussen for å f.eks handle, det ville ta for lang tid.

Sannheten er at effektivisering og sentralisering har skapt det samfunnet vi har i dag. Det har pågått mange kamper i distriktene for å holde på lokale tilbud. Hadde vi fått beholdt de, ville det ikke vært nødvendig å hoppe i bilen hver gang man skulle gjøre et ærend.

Nå vil de også at vi skal bruke bilen for å kjøre barna på skolen, når vi har gode skoler i nærområdet som barna kan gå til.

Vi i Bjørnafjorden Industri- og Næringspartiet (INP) vil gjerne være med og ansvarliggjøre de politikere som vil ødelegge voksende lokalsamfunn som Halhjem, Strøno og Ådlandsfjorden, for å spare ca åtte millioner kroner i året. Dette henger ikkje på greip. De sosiale utgiftene vil øke slik at vinningen vil gå opp i spinningen.

Hvem er det som taper aller mest på dette?

Nils Ove Lauvik

Artikkelen held fram under annonsen.

Bjørnafjorden Industri- og Næringsparti (INP)