Håp: Martin Hjertaker hadde håpet på medalje under junior-NM.

– Det var en skikkelig nedtur. Jeg har trent bra i hele sommer, og formen føltest veldig bra

SANDNES: Martin Hjertaker (18) har NM-medaljer innendørs både for junior og senior. I helgens U20-NM ble han nummer fem med beskjedne 1,86.

– Det var en skikkelig nedtur. Jeg har trent bra i hele sommer, og formen føltes veldig bra i forkant av mesterskapet, sier osingen.

Han har vært stabil på høyder like over 1,90 i hele sesongen.

Artikkelen held fram under annonsen.

– Derfor har jeg god grunn til å være skuffet, understreker han.

Tidligere i sommer ble Martin nummer fem under hoved-NM (senior) i et mye bedre startfelt. Den gang stoppet han på 1.91. Martin hadde også gode forsøk på 1,94 i det NRK-sendte mesterskapet på Jessheim. Hadde han tatt den høyden, ville det blitt bronse.

Martin har 1,94 som pers innendørs og 1,92 ute. I Sandnes gikk gullet på 1,97, og bronsen på 1,94.

– Jeg burde i alle fall vært på pallen. 1,97 er heller ingen umulig oppgave, men jeg må bare innrømme at i dag var jeg ikke på det nivået jeg hadde ønsket og håpet, sier Os Turn-utøveren.

Sammen med Sofie Hausberg (23) beveger han seg i toppen blant seniorene i norsk friidrett.

En sjanse til

Om to uker går UM (NM for yngre) på Fana stadion. I dette mesterskapet hopper alle i sine aldersklasser.

– Sjansene til å hevde seg er da helt andre enn i Sandnes der alle fra 15-20 år konkurrerte om de samme medaljene, sier Martin.

Han har flere medaljer fra dette mesterskapet tidligere år både i høyde og tresteg.

Artikkelen held fram under annonsen.

– Det blir trolig min siste sjanse til virkelig å slå til utendørs denne sesongen. Etter personlig rekord og NM-bronse for senior i vinter, har jeg ikke helt fått den stigningen jeg hadde håpet i vår og sommer, vedgår Martin.

Pers: Osingen leverte sitt svakeste mesterskap for året. Tangering av pers ville gitt bronse. Martin tok bronse i senior NM innendørs i vinter.

Nesten til nordisk

Hadde Martin tatt bronsen på hoved-NM i sommer ville han kommet på juniorlandslaget til nordisk. Det mesterskapet gikk på Bislett siste helgen i juli. Martin understreker at landslagsdebut ville vært ett høydepunkt.

– Dette mesterskapet er et naturlig mål for meg neste sesong. Jeg vet at jeg har langt større høyder inne, presiserer han.

Vil over to meter

Martin sitt store mål er å komme over to meter.

– I høyde handler det like mye om å prestere og perse som medaljer. Jeg hadde en drøm om å komme over to meter i løpet av året, men det ser vanskelig ut, sier Martin.

Sjansene er nok størst på UM.

– Da må vi være heldige med vær og vind. Det var ikke gode forhold i Sandnes, men det var likt for alle, og det var ikke håpløst når vi hoppet, sier Martin.

I toppform?

Sammen med trener Jan Borgen hadde Martin lagt opp til formtopp mot junior-NM og UM.

Artikkelen held fram under annonsen.

– Den kan enda komme. Normalt pleier jeg ofte å heve meg litt i viktige konkurranser. Heller ikke det var tilfellet i helgen. Jeg har lagt rundt pers på trening ganske uanstrengt den siste tiden. Derfor er jeg skuffet, men jeg har et mesterskap igjen, sier Martin som aldri har vunnet NM-gull.

Pallplasser har han imidlertid drøssevis av.