Jonn Borgen blir historisk om han styrer sin egen Kuven Storm inn til seier i Nils A. Skjolds æresløp på hjemmebanen Bergen travpark lørdag.
Jonn Borgen blir historisk om han styrer sin egen Kuven Storm inn til seier i Nils A. Skjolds æresløp på hjemmebanen Bergen travpark lørdag.

Historisk på hjemmebane?

Om Kuven Storm og Jonn Borgen vinner Nils A. Skjolds æresløp på Bergen travpark lørdag, så blir 71 år gamle Jonn Borgen historisk. Da blir han tidenes eldste kusk som har vunnet V75-løp i Norge.

Kuven Storm og Jonn Borgen skal ut i det femte V75-løpet lørdag. Noen få minutter senere kan Jonn Borgen fra Lepsøy være historisk. Kuven Storm kan nemlig sørge for populær hjemmeseier - og at Jonn Borgen blir tidenes eldste til å vinne V75-løp i Norge.

- Jeg føler absolutt at jeg har muligheten. Jeg har en veldig bra hest. Jeg testet formen i et skarpt hurtigarbeid sist onsdag. Jeg tør si at jeg aldri har kjent hesten mer spretten og god, beretter den ungdommelige senioren.

Artikkelen held fram under annonsen.

Nedtur sist

I den siste starten deltok Kuven Storm og Jonn Borgen i årets største løp for 3-årige kaldblodshester, Norsk Travkriterium med 500.000 kroner i førstepremie. Oppmerksomheten rundt ekvipasjen fra Lepsøy var formidabel i forkant:

- Jeg har vel knapt opplevd maken. Det var en større forhåndssak om meg her i avisen, og jeg fikk henvendelser fra fjern og nær fra folk jeg ikke ante var interessert i trav. Det var utrolig morsomt, og saken tok helt av da den ble delt på Facebook. Det var gøy å være i fokus, synes 71-åringen. I løpet gikk det dog ikke like bra:

- Hesten ble skremt av startbilen og ble stresset. Etterpå fikk han et tungt løp. Det er bare å sette en strek over selve løpet, men opplevelsen av å delta i et slikt storløp ble et minne for livet.

Offensiv satsing

5 Kuven Storm kommer til å være blant de heteste favorittene når Nils A. Skjolds æresløp med en førstepremie på 100 000 kroner sendes av gårde. Så langt har den svartbrune hingsten løpt inn 76.000 kroner, men lørdag kan han altså mer enn doble grunnlaget sitt:

- Jeg har tro på en plass i toppen, men vi møter to gode konkurrenter: Tyri Loke på strek kan bli vrien å hente igjen 20 meter på, mens Ådne Odin, som starter 20 meter bak oss, har et svært høyt toppnivå. Jeg kommer uansett til å kjøre til start med en offensiv taktikk. Jeg er ikke fremmed for å angripe tidlig. Skulle vi komme oss til tet, så kjemper hesten min heroisk til det er slutt på kreftene, men jeg håper selvfølgelig at det skal rekke til seier. Om vi skulle vinne, så vil det uten tvil være det største jeg har opplevd på travbanen, sier Jonn Borgen som så langt har 58 førsteplasser å se tilbake på gjennom en lang karriere. Fire av dem er bokført i år. Kommer den femte lørdag, så blir Jonn Borgen historisk.