Snart val: Jeg håper at velgerne ser at vi har behov for politikere som hele tiden vil jobbe aktivt både MOT bompenger og FOR et levende næringsliv. Også i distriktene, skriv Thorstein Skårnes i dette lesarinnlegget.

Bompengetrøbbel og manglende styring

At butikkdriften i Lysefjorden er truet er trist for et område som er under utvikling.

Det er planlagt mange hundre boliger i området, ny vei er snart på plass, og det burde være attraktivt for alle. Men uten butikk blir området litt fattigere. Dette er resultatet av den hodeløse innføringen av bompenger, som bare har økt, og som skaper unaturlige skillelinjer både økonomisk og geografisk.

Selv jeg som har flyttet bort fra Drange og Lysefjorden, til fordel for Kuvågen, samboer og barn, regner meg som Lysefjording i hjertet. Stedet har en magi over seg, som trakk meg til Os, og nå Bjørnafjorden, i utgangspunktet. I en 17.mai-tale jeg holdt i Lysekloster-ruinene for noen år siden trakk jeg frem nettopp hvordan det må ha vært for munkene å ankomme Lysefjorden, og innse at det er her man ønsket å etablere et kloster og den tilhørende gårdsdriften. Den følelsen hadde jeg også første gang jeg kjørte over Fanafjellet for å se på leiligheten jeg endte opp med å kjøpe. Stedet fortjener en butikk.

Artikkelen held fram under annonsen.

Livsvilkåret for butikken er derimot nå truet av manglende vilje til å se at bompenger på sideveier, og veier som ikke får den nødvendige oppgraderingen den fortjener, samt Regjeringens manglende vilje og evne til å komme med gode ordninger for næringslivet hurtig nok, gjør det vanskelig å være næringsdrivende i distriktene. Hele dette landet, som vi er så glade i, skal tas i bruk, lovet Vedum og Støre, men resultatet har vært manglende støtte i en vanskelig tid, og stadig høyere skatte- og avgiftsnivå – fremfor å kutte i offentlig byråkrati og unødvendig offentlig sløsing.

Fremskrittspartiet lovet for mye den gangen vi kom i regjering sist. Det var umulig å skape et politisk grunnlag på Stortinget for å få bort alle bompengene. At vi derimot bør får bort bompenger på slike sideveier som over Fanafjellet og forbi Søfteland tror jeg et flertall av innbyggerne ser et behov for.

I september er det kommunevalg, og ikke Stortingsvalg, dessverre, men jeg håper at velgerne ser at vi har behov for politikere som hele tiden vil jobbe aktivt både MOT bompenger og FOR et levende næringsliv. Også i distriktene.

Thorstein Skårnes

11.kandidat Bjørnafjorden FrP