Frå venstre: Nelly Winsjansen, Christer Hummelsund, Vicky Georgina Bøe, Sondre Hovden, Victoria Solheim Vilming, Erika af Geijerstam og Darroch McNaught.

Hvor blir det av hensynet til oss beboere?

Det vi nå har lidd under i lang tid, er visst nok kun byggetrinn 1 av 4.

Vi leste i Os & Fusaposten 25. januar om arbeidet ved Landboden. Det er nok ikke tilfeldig at denne informasjonen kom ut da, etter direkte etterlysning av informasjon fra oss beboere i Oshaugen.

Les også
Arbeidet ved Landboden held fram utover våren. Varslar veg-stengingar

Vi må si vi er sjokkerte over det kommunen nå deler av planer. Det vi allerede har lidd under i lang tid, er visst nok kun byggetrinn 1 av 4. Og det skal enda drøye til langt ut på sommeren før vi kan forvente normal ferdsel til eiendommene våre.

Artikkelen held fram under annonsen.

Vi som bor i Oshaugen må altså lide under dette utbyggingsmarerittet gjennom hele våren også. Det er ikke greit.

Vi har allerede brukt en god del ekstra tid på daglig å måtte kjøre via Finnebrekka, som forøvrig er svært trafikkert nå. I tillegg er det dårlig skiltet, og besøk og leveranser bruker lang tid på å finne frem til oss. Vi kan ikke se at det eksisterer noen skikkelig omskilting til våre hus, kun til «Unik».

Veien til oss i Oshaugen er gjørmete og svært dårlig tilrettelagt for trafikk. Vi må stå og vente for å komme oss til/fra hjemmene våre pga. gravemaskiner, container-flytting, rør i veien, dårlig sikt og myke trafikanter. Det er rett og slett ekstremt dårlige, midlertidige veier som i perioder har vært nye for hver dag. Og smale. Slik at det bare såvidt går an å komme forbi.

Biler med noe senking har til tider ikke kunnet passere. Andre har vært nødt til å snu og kjøre over skoleplassen i skoletiden for å rekke legetime og andre avtaler. Det har ikke føltes greit på noen måte.

Under forrige snøfall var det en del som så seg nødt til å bruke veien over skoleplassen. Nå er denne veien helt stengt.

Det var nok vanskelig å brøyte den lange bakken her sist når veien var lagt oppå fortauet, med en ekstremt liten passasje, helt inntil veggen på Os Aktiv (som vi endelig var ferdig med å tilpasse oss oppføringen av. Dette er da i alle fall et offentlig bygg).

Vi er spent på om eventuelt behov for brøyting videre vil være mulig - slik at vi i det hele tatt kommer oss opp bakken og hjem på snørike dager.

Forrige runde var det flere som måtte sette fra seg bilen i sentrum fordi de ikke tok sjansen på å kjøre på det smale fortauet på glatta. De kunne heller ikke risikere å ikke rekke jobb neste morgen på grunn av ny graving og manglende passasje på ekstremføret.

Artikkelen held fram under annonsen.

Vi klager ikke på dem som forsøkte å brøyte, men er takknemlige for ikke å ha ansvar for den jobben.

Det har skjedd nestenulykker her, som da en bil var nær ved å gli rett inn i en gravemaskin, idet et skolebarn på løpehjul befant seg på fortauet som da var åpnet for privatbiler og anleggstrafikk.

Anleggsarbeidet fører også til plutselig stenging av vannet vårt uten forvarsel. Vi synes ikke dette er holdbart. Hvorfor kan vi ikke få beskjed?

Vi er lei nå. Når dette rotet er ferdig; hva får vi igjen for alt det vi har måttet holde ut med?

Vi er lei av hvor lett noen kan få tillatelse til å være til hinder for et helt boligstrøk i lang tid uten at vi beboere blir tatt på alvor. Særlig siden dette heller ikke er et offentlig bygg. Stilles det ingen krav til utbygger?

Og nå skal dette altså bare vedvare? Fortsatt skal vi, i det som er et nabolag bestående av nesten bare eldre trehus i trange gater, måtte uroe oss for hvordan en brannbil raskt skal kunne komme seg til våre eiendommer uten forsiktig å måtte smyge seg forbi flere hindre. Finst det en plan for dette?

Hvorfor blir det ikke tatt hensyn til oss som allerede har investert i eiendom og bor på Osøyro? Dette prosjektet ble rett og slett ikke greit for veldig mange av oss.

Når skal dette ende? Gi utbygger og oss som allerede bor her en siste frist, en dato, og la oss få riktig informasjon underveis.

Artikkelen held fram under annonsen.

Og gi oss i alle fall en skikkelig god, fin og oversiktlig (!) vei (særlig rundt hjørnet på Os Aktiv) før dette byggeprosjektet er ferdig og maskinene endelig drar sin vei, og alle foreldre igjen skal kjøre ungene helt inn på skolen via baksiden.

Nelly Winsjansen, Sunniva af Geijerstam, Erika af Geijerstam, Darroch McNaught, Victoria Askvik, Andreas Askvik, Maren Melissa Johannessen, Sondre Hovden, Vicky Georgina Bøe, Ingvild Skurtveit, Viktorija Kavaliauskiene, Demantas Kavaliauskas, Dominic Nordtveit, Nomi Nedrum Hummelsund, Christer Hummelsund, Victoria og Christian Solheim Vilming

Beboere i Oshaugen, Utgjerdet, Eikevegen