Jeg synes avisen burde holdt seg til å skrive om hva som faktisk ble sagt på debatten, ikke hvordan et par stykker reagerer på prioriteringene til en av representantene.
Jeg synes avisen burde holdt seg til å skrive om hva som faktisk ble sagt på debatten, ikke hvordan et par stykker reagerer på prioriteringene til en av representantene.

Lesarbrev: Yoga-avsporing

I går kveld hadde vi den første store førstekandidatdebatten for Bjørnafjorden kommune. Os og Fusaposten ledet debatten på en god måte og var innom flere interessante tema. Men hva er den første saken de skriver om debatten på sine nettsider?

Jo, at en av kandidatene, Nils-Anders Nøttseter, måtte forlate møtet halvveis pga. en avtale. Jeg synes avisen burde holdt seg til å skrive om hva som faktisk ble sagt på debatten, ikke hvordan et par stykker reagerer på prioriteringene til en av representantene. At Bergens Tidende også har kastet seg på yoga-saken istedenfor å skrive om selve debatten, er trist.

Det er helt greit å være uenig i prioriteringen og jeg tviler på at jeg hadde gjort det samme. Samtidig stod jeg selv over debatten på Bondens dag sammen med flere av de andre førstekandidatene. Terje Søviknes deltok ikke på første debatt om eldreomsorg på Luranetunet, og enkelte parti har måttet takke nei til noen debatter fordi de ikke har klart å stille med en representant.

Til valgmøte for flyktninger sendte både Marie Bruarøy og Terje Søviknes representanter fra langt nede på listen sin. Det er med andre ord langt fra den første debatten i denne valgkampen hvor man ikke har stilt med førstekandidaten sin. Det er tungt å drive valgkamp og alle har bruk for en pause i ny og ne. Helst uten at det blir avisoppslag av det.

Det som ikke er greit, er hvor hardt Terje Søviknes og Marie Bruarøy har gått ut i sin kritikk av Nils-Anders Nøttseter, spesielt førstnevnte. Karakteristikker som «rystet», «skuffende», «respektløst» er langt hardere enn det man burde forvente.

At Terje Søviknes i tillegg bruker dette som argument for at Nils-Anders Nøttseter ikke er skikket som ordfører blir bare tåpelig. Skal man snakke om noe som er skuffende og respektløst når det gjelder prioriteringer, må det vel være at vår ordfører, Terje Søviknes, velger å reise vekk for å drive valgkamp for Vestland Frp dagen etter at Luranetunet-saken sprakk. Han er lønnet av innbyggerne i kommunen nettopp for å være tilstede og hjelpe til i slike saker, men velger altså heller å drive valgkamp for innbyggernes regning. Det er en mye verre prioritering enn at Nils-Anders hopper over en halv debatt på fritiden sin grunnet en annen avtale.

Det er kun et par dager siden Kristine Bjånesøy Tikkanen skrev et leserbrev som tok opp mobbing og personangrep i politikken og ba politikerne diskutere politikk istedenfor. At leserbrevet så raskt skulle bli så relevant hadde jeg faktisk ikke trodd. At det i tillegg skulle være en fra hennes eget parti (som attpåtil har trykket liker på leserbrevet), som stilte i fremste rekke med personangrep er vel egentlig ikke overraskende. For det var vel kommentarer som de vi nå ser fra hennes egne hun mente vi burde unngå?

Jeg håper vi kan bruke den siste tiden frem mot valget på å diskutere politikk, ikke yoga. Høyre og Frp virker ikke særlig interessert i dette, og det forstår jeg veldig godt. Folk i kommunen er lei politikken deres og ser at andre parti har bedre løsninger. De vil gjøre det de kan for å få debatten til å handle om alt annet enn politikk de siste par dagene. Det må vi ikke la dem slippe unna med.

Asle Olsen

Ordførarkandidat SV