Fra turen sommeren 2018 som var en ukestur med seilbåt for flyktninger fra Syria bosatt i Eikelandsosen, hvor de lærte å navigere, seile og innføring friluftsliv generelt.
Fra turen sommeren 2018 som var en ukestur med seilbåt for flyktninger fra Syria bosatt i Eikelandsosen, hvor de lærte å navigere, seile og innføring friluftsliv generelt. Foto: Roger Hoel

Innlegg: Fisketur med våre nye sambygdinger

Vinnesholmen Kystlag inviterer flyktninger med på fisketur for tredje året på rad.

Sommeren har passert og høsten er på vei. For tredje år på rad inviterer vi med oss flyktninger ut på fisketur på Bjørnafjorden. I år som tidligere år er dette noe vi gjør i tett samarbeid med flyktningtjenesten i Fusa ved Knut Venge og Sarifa Moola-Nernæs som hjelpsomt koordinerer og bidrar til at turene blir fullbooket.

På turene blir det ikke kun fokus på fiske, men også litt innføring i kystkultur- og lokalhistorie samt litt opplæring i regler og opptreden på fjorden med sikkerhet i fokus, og selvfølgelig fiskeregler.

Av og til har det også blitt gjort strandhogg med grilling av sjømat, selvfangst selvfølgelig.

Nå håper vi været holder og at mange melder seg på årets tur som kommer lørdag 28 sept, men det ordner som regel de flinke medarbeiderne på flyktningekontoret.

Roger Hoel

Formann

Vinnesholmen Kystlags nye skøyte «Solholm» kjøpt sommeren 2019, bakgrunnen badestranden og friluftsområdet Vinnesholmen.
Vinnesholmen Kystlags nye skøyte «Solholm» kjøpt sommeren 2019, bakgrunnen badestranden og friluftsområdet Vinnesholmen. Foto: Roger Hoel
Fra venstre formann Roger Hoel med styremedlem og skipper på Solholm Sindre Moen (ungdomsrepresentant i styret).
Fra venstre formann Roger Hoel med styremedlem og skipper på Solholm Sindre Moen (ungdomsrepresentant i styret). Foto: Roger Hoel

Vinnesholmen Kystlag