God i supper, te eller tørka. Unge skot inneheld meir protein enn kål, og er meir næringsrik enn spinat. Øystein Lid Skarp, bitter og sennepsaktig smak. Best brukt i små mengder som krydderurt. Svært vanleg å sjå på strender. Den litt salte slektningen av spinat passar t.d. godt saman med sjømat. Dei yngste skota, godt kokt, kan etast. Minnar om asparges. Kjennest att på dei ståande, brune blada frå førre sesong. Unge blad er etelege, men det er dei seinare kvite blomane som er mest brukt, bl.a. til saft og syltetøy. Denne invaderande arten har også nokre positive sider. Unge skot kan nyttast på same måte som rabarbra. Også kjent som hanefot. Brukt som matplante under krigen. Har ein pepperaktig smak, som kan vera eit godt supplement i salatar. Veks vilt mange stader i Os, og kostar 700 kr per kilo i butikkane. Har ein eteleg knoll som minnar litt om mandlar. Vikingane tok med seg denne og difor finn me henne også i Normandie. Alle norske fiolar er etelege, og pyntar dessutan fint opp i salaten. Ville bringebærblad kan nyttast til å laga te. Over 20 osingar, hovudsakleg damer, hadde møtt opp for å få ekspertkurset i viltveksande grønsaker. Øystein Lid Emiel Van Lin var bålmeister. Øystein Lid Matlaging i Moldafjøra med berre lokale ingrediensar. Etelege planter i Os Publisert 29.05.2017 - 00:00 Sist oppdatert 29.05.2017 - 18:02 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post kultur sport Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post
I gang med undersøkingar og prosjektering av parkeringsanlegg i fjell. – Blir litt som Klostergarasjen