Bli abonnent

1 KRONE UT AUGUST * Alt innhald på osogfusa.no *eAvis * Digitalt arkiv heilt frå 1987 *App med nyheitsvarsel

Deretter frå 199 kr/månad. Automatisk fornying. Inga bindingstid. Du seier sjølv opp når du ønskjer. Er du allereie abonnent?
God i supper, te eller tørka. Unge skot inneheld meir protein enn kål, og er meir næringsrik enn spinat.
Skarp, bitter og sennepsaktig smak. Best brukt i små mengder som krydderurt.
Svært vanleg å sjå på strender. Den litt salte slektningen av spinat passar t.d. godt saman med sjømat.
Dei yngste skota, godt kokt, kan etast. Minnar om asparges. Kjennest att på dei ståande, brune blada frå førre sesong.
Unge blad er etelege, men det er dei seinare kvite blomane som er mest brukt, bl.a. til saft og syltetøy.
Denne invaderande arten har også nokre positive sider. Unge skot kan nyttast på same måte som rabarbra.
Også kjent som hanefot. Brukt som matplante under krigen.
Har ein pepperaktig smak, som kan vera eit godt supplement i salatar.
Veks vilt mange stader i Os, og kostar 700 kr per kilo i butikkane.
Har ein eteleg knoll som minnar litt om mandlar. Vikingane tok med seg denne og difor finn me henne også i Normandie.
Alle norske fiolar er etelege, og pyntar dessutan fint opp i salaten.
Ville bringebærblad kan nyttast til å laga te.
Over 20 osingar, hovudsakleg damer, hadde møtt opp for å få ekspertkurset i viltveksande grønsaker.
Emiel Van Lin var bålmeister.
Matlaging i Moldafjøra med berre lokale ingrediensar.

Etelege planter i Os

Powered by Labrador CMS