Evy Søfteland vier all sin tid for å hjelpe andre.
Evy Søfteland vier all sin tid for å hjelpe andre. Foto: Benjamin Søgnen Olsen

Lesarbrev: Hjelp i Os?

Sitter her med en rar følelse etter å ha lest Os og Fusaposten i flere utgaver - om de gavmilde osingene/bjørnafjordingene.

Hvor var alle disse gode hjelpere når det gjelder å støtte Hjelp til og hjelpe Os ved Evy Irene Søfteland. Det er hun som står på døgnet rundt for de trengende og nødstilte i Os.

Hun jobber alene med alt dette. Ja, selv dyrene stiller hun opp for å hjelpe. HUN trenger virkelig hjelp til å skaffe ny bil. Hun kjører 6-7 dager i uken med henting og bringing av mat, møbler, klær og hvitevarer. Hun lager saft og syltetøy. Barnemat har hun og laget for de med små̊babyer. Hjemmelagede middager deler hun og med de trengende. Hun har også hjulpet folk med utvasking og flyttehjelp og vaktmestertjenester. Hun fikser det meste som folk trenger hjelp til, i hus og hjem. Og for ikke å snakke om alt hun skaffer til veie til folk som trenger noe. Det må hun hjelpe å få̊hentet og kjørt ut. Hun tar ikke én krone for denne jobben. Dette gjør hun gratis.

Hun bruker trygden sin på å̊hjelpe de som trenger hennes hjelp. Så hun betaler faktisk ut av egen lomme for å hjelpe andre. Hun trosser sykdom og strekker seg langt for å gi den hjelpen folk trenger. Som hun selv har sagt, så er det ikke lov å ta betalt for mat en har fått fra butikkene, for å gi bort til trengende. Og det står hun for.

Støtte fra kommunen får hun ikke (noe som enkelte tror). Selv om kommunen henvender seg til henne for å få hjelp til sine klienter. Det er en skam at de ikke stiller opp for lokalfolket.

Hun vier all sin tid for å hjelpe andre. Og hun betaler selv for leie av lagerplass og for driftskostnadene for å holde bilen igang. Den synger på siste verset. Så hun trenger ny bil hun også. Noe hun ikke har råd til selv. Så det blir å fikse på den gamle. Den skal på verksted en av dagene for å få en del reperasjoner.

Dette vet jeg alt om. Da jeg prøver å hjelpe til når hun trenger det. All ære til Evy for det hun står for og alt hun gjør.

Derfor forstår jeg ikke hvorfor hun ikke får mer støtte enn hun får. Veldig mange osinger vet hva Evy gjør og hva hun står for. Håper ikke jeg har trødd noen på tærene nå. Men dette måtte jeg få ut, da jeg ser hva som skjer rundt i bygden.

Mange som er takknemlige for at de kjenner Evy.

Tusen takk!.

Åse Tveit