Svar til Skårnes: Tim Henrik Sperrevik (Ap) svarar på innlegget til Thorstein Skårns (Frp) om «bompengetrøbbel og manglande styring».

Svar til Skårnes: – Det er viktig å ta ballen og ikke mannen, men i denne saken må jeg konfrontere deg

Svar på leserinnlegg om bompengetrøbbel og manglende styring.

Svar til Thorstein Skårnes, 11.kandidat Bjørnafjorden Frp.

Du er hva jeg tør påstå en gave til posisjonen med dine betraktninger og påstander om “hodeløse” bomvedtak. Det er viktig å ta ballen og ikke mannen, men i denne saken må jeg konfrontere deg. Det du skriver i ditt leserinnlegg er dessverre fullstendig historieløst, og etter min mening et rimelig “kunnskapsløst” og populistisk innlegg.

Artikkelen held fram under annonsen.

Er strategien til Frp å bruke angrep som beste forsvar vil jeg anbefale lagledelsen å sette deg på benken, straks. Selv en “superspiss” som Terje Søviknes trenger gode pasninger for å løpe ballen i mål, men å servere løse sleivspark ender som regel i tunge returløp. Det tviler jeg på “Gustav ‘en” gidder i lengden.

Når det gjelder bompenger inn og ut av Bjørnafjorden kan jeg opplyse at det var Terje Søviknes som underskrev bompengesøknaden, og attpåtil hevet styrehonorar som styremedlem i det daværende bompengeselskapet. Ikke engang som nestleder i Frp og en del av regjeringen hvor Frp satt med samferdselsminister i alle disse årene, fikk Terje Søviknes utrettet noe i denne saken. Det er det jeg vil kalle manglende styring og fraværende handlekraft. Da mener jeg det er frekkhetens nådegave å skufle problematikken over på andre.

Å fjerne bompenger tror jeg er lite realistisk med tanke på vedtatt finansieringsplan. Å flytte bompengestasjonene tror jeg også vil være lite populært, da jeg tviler sterkt på at folk i Nordvik og på Kalandseidet er interessert i å betale bompenger for å kjøre til jobb. Noe det jobbes med i dag, er å få på plass en to-bomsløsning for innbyggerne som ligger i grenseskillet, slik at den økonomiske belastningen vil dempes for de som tilhører skole, idrettslag og organisasjoner på den andre siden av skillelinjen. Hadde ikke Terje Søviknes alle muligheter til å få på plass denne løsningen før han satt sin underskrift på papiret? I tillegg satt både han og Gustav Bahus med makten i Fylkestinget da finansieringsopplegg og garantier ble vedtatt.

Når det kommer til butikken i Lysefjorden er det selvfølgelig trasig at den teller på de siste knappene. Både Frank som kjøpmann og Buena som butikk er et lokalt anker svært mange av oss i Lysefjorden er glade i, og ikke ønsker å miste. Både ordfører Trine Lindborg og tidligere varaordfører Mikal Leigland jobbet intenst inn mot regjeringen for å få på plass strømstøtteordninger til nærbutikkene.

Dessverre for Buena og Frank forsvant mye av drop-in kundene når nye E 39 åpnet, og Vegvesenet sine ÅDT-tall viser at gjennomgangstrafikken i Lysefjorden droppet fra ca. 2500 til ca. 400 daglige passeringer. Dette er kunder en dessverre aldri vil kunne erstatte. Vi vet også at i løpet av 2-5 år vil det bli etablert butikk i tilknytning til Åsen/Helleskaret, og at dette vil være et naturlig stopp for svært mange i Lysefjorden. Så når Thorstein Skårnes sier at Lysefjordingene fortjener en butikk, så er det rimelig overraskende at han ikke kjenner bedre til arealplan og næringsområder. Dessuten trodde jeg ærlig talt at Frp stod for en liberalistisk politikk hvor markedet styrte både etableringer og plasseringer?

Nærbutikken er viktig for gode lokalsamfunn, det er jeg veldig enig i. Nå er det likevel en gang slik at skal lokalbutikken leve så må vi støtte oppunder så godt vi kan. Regner derfor med at Skårnes som har så sterke argumenter om dette, selv foretok det meste av sin daglighandel på Buena da han bodde i Lysefjorden før bompengene ble innført.

Til slutt vil jeg gi Thorstein Skårnes som tidligere Høyre- og Venstre-politiker et velment råd: Kanskje bør du finpusse høyre-venstre-finten din litt mer om det er fremskritt i angrepene du og dere i Bjørnafjorden Frp ønsker?

Tim Henrik Sperrevik,

lysefjording og kandidat nr. 12 på Bjørnafjorden Arbeiderparti sin liste til kommunevalget 11.september