Høyre svarer AUF-arane: Lise-May Sæle og Rebkka Stensbø meiner AUF ikkje har eigne idear til betre skule, og berre vil løysa utfordringar med å pøsa på med fleire lærarar. Foto: Privat foto

Elever fortjener kvalitet fremfor kvantitet

AUF påstår i et leserinnlegg 6. juli 2020 at høyresiden har prioritert skattekutt til Norges aller, aller rikeste fremfor en bedre skole. Det er en løgn vi nå har hørt i syv år, uten at AUF klarer å ha noen nye ideer for skolen.

Siden 2013 har Høyre styrket skolen, lærerne og ikke minst elevene hvert eneste år og ambisjonene våre for skolen er fremdeles høye. Fremfor å snakke om innhold, retter AUF pekefinger i alle retninger. Det må de gjerne fortsette med, men for Høyre er elevenes beste det viktigste, og det har vi vist i regjering.

Les også
Verdens beste skole foran skattekutt

Det er synd at AUF som snakker så varmt om hvor viktig skolen og lærerne er, ikke evner å se at frafallet er rekordlavt i videregående skole, rekordmange lærere har fått etter- og videreutdanning, og flere skal få. Flere hundre millioner har blitt bevilget til skolehelsetjenesten og vi har innført krav til alle kommuner om psykolog. I tillegg gir regjeringen gratis SFO til barna som trenger det mest fra høsten av. Det gjør at elevene raskere får hjelp og blir fanget opp av et godt tjenestetilbud nærme dem. Det betyr noe for kommuner som Bjørnafjorden.

AUF har ingen visjoner

Vi er alle takknemlig for at vi har rett til skolegang uansett hvilken bakgrunn vi har, men vi i Unge Høyre mener også at elever skal ha rett til å bestemme selv hvor de skal gå på skole. Der AUF skal gi pekefinger på hva elevene sitt beste er, ta valgene for dem og lage en skole etter en gjennomsnittselev som ikke finnes, er vi stolte av at Høyre evner å se elevene og ta valg som er riktige for dem. Det er provoserende at Arbeiderpartiet i så mange saker setter systemet foran elevene. Det så vi senest i fylkestinget da Arbeiderpartiet fremprovoserte en avskaffing av fritt skolevalg, som fører til at elevene nå ikke kan velge skole selv lenger.

AUF har ingen visjoner for innholdet eller kvaliteten i skolen. AUF ønsker å kaste penger på problemet og ansatte flere lærere, men har ingen krav til hvem som skal bli lærere. I tillegg skal lekser fjernes og alt skal bli gratis. Videre er det jo bare å slå fast at det er ingenting som er gratis, og at det igjen må finansieres med høyere skatter og avgifter. Hvis en elev sliter med skolen og motivasjonen hjelper det ikke å gi to tørre kneipskalker på morgenen. Elever fortjener lærere med god utdanning, bedre rådgiving, tidlig innsats i skoleløpet for å fange opp de som faller fra. Det er en skolepolitikk med ambisjoner og som tar elevene på alvor.

Rebekka Stensbø

2. nestleder Hordaland Unge Høyre

Lise-May Sæle

Hordaland Unge Høyres ungdomskandidat til Stortinget