Provoserende: Det er kommunen som bærer ansvaret for den provoserende beslutningen om bruk-og-kast som følge av fornyelsen.

Ingen gladsak at brukbart blir boss

Uansett er det ingen gladsak at skateparken kjøres til BIR.

Mathilde Nonås skriver i sitt innlegg at sannheten om skrotinga av skateparken er at det er en gladsak. Jeg har lest ditt innlegg med iver, og er takknemlig for svaret, men er nok likevel uenig med en del av dine resonnement.

Les også
Fra triks til tristesse
Les også
Ingen tragedie, tvert imot!

Det virker for meg som om dere har hatt en god prosess og har et stort engasjement for skolegården deres. Det er kjempebra, og jeg skulle ønske det var slikt engasjement om alle uteområder. Dere som brukere har i en prosess sagt hva dere ønsker, og opplever å ha fått gjennomslag. Jeg vet ikke hva som kommer på skolegården, men det gleder meg at at dere forhåpentligvis får sittegrupper, aktiviteter og vegetasjon i stedet for asfaltørken. Og dagens skoleelever har ikke et forvaltningsansvar for våre felles kommunale eiendommer. Det er utelukkende hos den kommunale ledelsen.

Artikkelen held fram under annonsen.

Den kommunale ledelsen har ansvaret for å avholde og korrigere prosjekter, og har også eneansvaret for beslutningene og for å involvere andre interessenter. Det er kommunen som bærer ansvaret for den provoserende beslutningen om bruk-og-kast som følge av fornyelsen.

Jeg er ikke overbevist om at beslutningen om å bytte skating mot enda en ballarena rett ved idrettslagets ballbaner i sum vil gi positiv gevinst, men det får vel tiden vise.

Uansett gevinst eller ikke, er det ingen gladsak at skateparken kjøres til BIR. Både fordi den var brukbar og fordi den ble brukt. Kanskje ikke så mye av ungdomsskoleelevene og kanskje ikke så mye som håpet på. Men i 2014 var det noen som kjempet denne på plass, skaffet midler og sto på. I 2024 er det samme gjort for multibingen. Vi har ingen garanti for at ungdommen i 2034 synes multibane, parkour og promenade er det beste. Kan vi likevel allerede nå bli enige om at multibingen ikke bør havne hos BIR om ti år?

For sirkularitet, gjenbruk, og å ta vare på det man allerede har, er ikke bare begrep og tankesett som gjelder alle andre i alle andre sammenhenger, det gjelder også for skolegårder, kommuner, elevråd og kommunens ansatte. Mangelen på denne tankegangen, er tragedien.

Os & Fusaposten jobbar med ein kommentar frå kommunen til saka.

Karl-Magnus Forberg Eikeland