Holdninger: Her går folk mann av huse for å rydde opp etter dere langs stier og skjærgårder. Hvor er holdningene deres blitt av i 2022? Foto: Benjamin Søgnen Olsen

Skam dere, turgåere: Ta dritten med dere hjem!

Det er helt utrolig!

Her legger turlaget til rette for at folk lettere skal komme seg til fjells. De grøfter og veiter og lager «klopper» for at vi turgåere skal kunne gå over myrlendt terreng. De legger ned nitid arbeid, og så skal vi turgåere svine ned naturen på denne måten.

Vi har en storslått natur i Bjørnafjorden. Mange steder er det plassert ut benker for at turgåere skal kunne nyte nisten og kanskje en appelsin på 240 gram som kan nytes i samme rennet. Da skal man ikke kvitte seg med appelsinskallet så langt man bare orker å kaste det. Rundt benkene kan en også finne sigarettstumper og porsjonsposer med snus. Slike ting råtner ikke, om en skulle tro det.

Hegglandsdalen Idrettslag har hengt opp postkasser med notatbøker på forskjellige stier som vi som turgåere kan føre opp navnene våre i. For oss som turgåere kan vi fortelle andre turgåere at vi har vært nettopp her, men for Hegglandsdalen Idrettslag har denne boken en helt annen betydning. De fører nemlig regnskap over hvor mange som passerer nettopp denne postkassen. Til min store forundring registrerer jeg at disse postkassene blir brukt som bosspann. Fy skam dere, turgåere, som gjør noe slikt.

Tenke seg til, her sliter dere en flaske vin på ca. 1000 gram til fjells og så orker dere ikke å ta tomgodset med dere ned igjen, men i stedet bruker postkassene til idrettslaget som bosspann! Kan én gjøre dette, følger andre med.

Her går folk mann av huse for å rydde opp etter dere langs stier og skjærgårder. Hvor er holdningene deres blitt av i 2022?

Til Hegglandsdalen Idrettslag og Os Turlag: Jeg har tatt dritten til turgåerene med ned igjen. Det veide nesten ingen ting.

Artikkelen held fram under annonsen.

Stein Ludvigsen