Snur det på hodet: SV snur det hele på hodet og anklager Israel for folkemord.

Stans krigen

Hvorfor legger ikke verdenssamfunnet og SV dette kravet på Hamas?

SV Bjørnafjorden har kommet med et interessant utenrikspolitisk utspill. De ønsker å stanse krigen i Gaza.

Les også
Stans den israelske staten sitt vanvit

De kan være trygge på at det ønsker vi alle. Krigen er grusom og meningsløs og rammer sivile i stor grad. I oppropet glemmer man en viktig faktor. Krigen føres mellom to parter. Hamas, som styrer Gaza og har ansvar for folks ve og vel, startet krigen, Hamas fortsetter krigen, Hamas brøt våpenhvilen, Hamas holder gisler. Hamas bruker sivile, ofte barn, som skjold (øyevitnefortelling fra flere israelske soldater) og tar ingen hensyn til egen sivilbefolkning. Hamas kunne avslutte krigen på dagen ved å frigi de 130 gislene og legge ned våpnene. Hvorfor legger ikke verdenssamfunnet og SV dette kravet på Hamas?

Artikkelen held fram under annonsen.

Israel opplevde den verste katastrofen siden Holocaust da de ble invadert av terrorister, som utførte en nedslaktning som knapt overgås av IS. Over 1.000 israelere ble drept da 29 landsbyer ble invadert. Gamle ble skutt i sengene sine, barn ble buntet sammen og brent levende, kvinner var utsatt for massevoldtekt og deretter slaktet, spedbarn halshogd.

En dokumentar fra massakren er vist i dansk og svensk TV (NRK vil ikke vise den). Terrorister tok selv video og spredte det på sosiale medier og ble tiljublet av skarene på Vestbredden og Gaza. En mann ringte til sin far og ropte begeistret: ”Jeg har drept 10 jøder!” Planen var å nå Vestbredden og underveis fortsette nedslaktningen.

Ifølge Wall Street Journal har ca 1.200 FN-ansatte i UNRWA på Gaza bånd til terroristgrupper, og 12 av dem var angivelig med på denne massakren. Vestlige politikere er rystet og vil etterforske UNRWA. Norske politikere vil øke støtten. I Israel sier man ”aldri mer Holocaust, aldri mer Krystallnatten!”. Hamas' toppleder sier: ”Vi vil gjenta 7. oktober igjen og igjen!” Og Israel vet at før gislene frigjøres og våpenarsenalene og tunellsystemene til Hamas er ødelagt, er de ikke trygge.

Norske medier fokuserer nesten utelukkende på bombingen av sivile i Gasa. I andre lands medier kan man få et mer nyansert bilde. Israel har systematisk forsøkt å unngå sivile. Sivile er advart på forhånd, og er anvist sikre soner. Bombene har så langt som mulig vært målrettet mot våpenlagre og militære installasjoner. Men disse ligger ofte i og under skoler (også FN-skoler), sykehus, moskeer og bolighus.

Hamas har brukt tid og resurser på å bygge våpenlager og tuneller i et enormt omfang. Man anslår at det er ca 500 km med tuneller i flere lag. I Khan Younis som nå er omringet av Israel, og i Rafah, regner man med at det som er igjen av Hamas, 7 av opprinnelig 24 bataljoner, er skjult sammen med gislene. Hamas har startet en krig uten å lage tilfluktsrom for sine innbyggere, men i stedet skjulesteder for seg selv.

Uttalelsen fra SV er så tendensiøs og ensidig at det må korrigeres. Igjen fokuseres på blokade og mangler. Man glemmer at Gaza styres av Hamas, valgt av folket, og at Gaza får enorme midler via FN og ”giverlandene”, og arabiske land (Bl a Quatar), at i Hamas' ledelse finner man ca 100 personer som er milliardærer, mange av dem bor selv utenfor Gaza, men oppdrar barn til at det høyeste mål er å bli martyr. Videre nevner man ikke at blokaden fra Israels side kun gjelder det som kan brukes til våpen eller i våpenindustri. Besøkende til Gaza rett før krigen, sier at det bugner av mat.

Fire av fem av verdens mest sultne er i Gaza, får vi vite av SV. På nettet kan vi lese at 828 millioner mennesker er rammet av sult, og 45 millioner barn er dødelig underernært (FN-sambandet). Fem millioner er på flukt i borgerkrigen i Sudan. Uten mat, uten sykehus. Hvor er SV?

Israel har ikke krig mot palestinerne, men mot Hamas og andre terroristgrupperinger. Hamas har utryddelse av alle jøder i området på sin agenda (ifølge charteret). De har nå vist at det ikke er tomme trusler. Både PLO (PA) og Hamas har som mål å utslette den eneste jødiske stat og skape en arabisk udemokratisk stat nr 23.

Artikkelen held fram under annonsen.

Det er forstemmende å se at venstresiden i Norge i sin praktiske politikk vil være med å virkeliggjøre dette. SV snur det hele på hodet og anklager Israel for folkemord. Hamas grunnlegger Mahmoud al-Zahar sier til Mark Stone i Sky News: ”Israel har ingen rett til å eksistere”. Andre sier rett ut: ”Vi skal fullføre det Hitler startet.” Man må da spørre: Hvorfor reagerer ikke verden slik den gjorde da IS for fram på samme måte? IS ble unisont fordømt. Hamas unnskyldes.

Vi vil oppfordre norske politikere til å støtte Israel helhjertet. Norge har dessverre med sine utenrikspolitiske utspill mistet all troverdighet i Israel.

Per Torgeir Nilsen

MIFF Bjørnafjorden